søndag den 26. februar 2012

Hua Lu

Lørdag den 25. februar stod på en tur til Hua Lu. Det ligger ca. 100 km nord for Hanoi.
Vi stod klar på afrejse stedet 10 minutter før tid, men bus og guide var over en time forsinkede, så det var lidt spild af tid. Busturen var ligesom turen til national parken, bumlende og meget urolig så det var stort set umuligt at sove lidt på vejen.
Vi var fremme ved Hua Lu omkring middagstid og startede med at spise frokost. Herefter blev vi smidt 2 og 2 ned i en lille blikspand. Sejlturen var utrolig smuk, jeg tog så mange billeder at mit kamera løb tør for batteri, øv. Ombord i bådene var der også en til at ro, her så vi hvordan man kan ro med fødderne når man bliver træt i armene, det var en spændende teknik, men jeg er ikke i tvivl om at der nok skal blive problemer med led og muskler. Vi sejlede igennem små grotter og langs med fuldstændingt lodrette bjergvægge, og så var der næsten øredøvende stille når man sammenligner med byens larm. Efter sejlturen stod det på en cykeltur, der var ikke så meget andet at se end bjergene på afstand og så en ko eller ged i ny og næ. Men det var hyggeligt og en anden måde at fragte sig selv på (vi er jo blevet vandt til taxa og bus). Vi sluttede dagen af med at se nogle templer, vores guide var ikke super god til engelsk, så når han fortalte om historien bag kunne jeg ikke helt få sammenhæng i det. Inde i templerne var der selvfølgelig lavet plads til at folk kunne give offergaver, det var nogle sjove ting der lå iblandt: sodavand, kiks, kager, plastikblomster mm.
Jeg syntes at turen var rigtigt god og så gav vi kun 480.000 dong per person, det svarer til ca. 130 kr. så det er langtfra dyrt. Det var inkl. transport frem og tilbage, guide, frokost og de overnævnte seværdigheder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar